Náš web také používá cookies. Setrváním na stránkách souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies si můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Kaštanovo-vanilkové cookies s chuchuasi

24.04.2017

Kaštanovo-vanilkové cookies s chuchuasi

Recept na bylinkové kaštanovo-vanilkové cookies s chuchuasi, které by jste určitě měli ochutnat pokud vás trápí revma nebo artritida.

Kůra jihoamerického stromu Chuchuasi se užívá v tradiční medicíně hlavně při artritidě a revmatismu, kloubních onemocněních, k uvolnění svalů a k fytoterapii osteoporózy.

Slouží i jako imunostimulant při bronchitidě a chřipkových onemocněních. Posiluje nervovou soustavu, zlepšuje oběhové funkce a dodává energii.

Obvykle se z Chuchuasi připravuje odvar, nebo se užívá v kapslích. Mletou kůru můžete využít i do pokrmů, jako inspiraci Vám přinášíme recept na kaštonovo-vanilkové cookies.

Budete potřebovat:/Chuchuasi_cookies_kaštan vanilka

1 hrnek cukru

1 hrnek hladké mouky

1/2 hrnku kaštanové mouky

2 polévkové lžíce mleté kůry chuchuasi

1 polévková lžíce vanilkového cukru

prášek do pečiva

špetka soli

Veškeré suché suroviny smíchejte v homogenní směs.

Do mísy vlijte 1/2 hrnku vlažné rozpuštěné Hery, vmíchejte 1 celé vejce, přidejte 2 polévkové lžíce vanilkového extraktu a rozmíchejte.

Vsypte suchou směs a vypracujte kompaktní hutné těsto.

Vyválejte váleček, nakrájejte kousky z nich ukoulíte kuličky, které rozplácnete na cca 0,5 cm vysoké placičky.

Pečte cca 10 minut v troubě předehřáté na 190°C

 

 

MjMwO