S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “OK” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde

Hřebíčková tinktura

20.11.2016

Hřebíčková tinktura

Snadný recept na malý domácí "zázrak"

Hřebíčková tinkturaSušená poupata Hřebíčkovce vonného, nebo-li obecně známe koření "Hřebíček" obsahuje , mimo jiné silici, která má antibakteriální a desinfekční účinky, ale hlavně má schopnost zklidňovat zubní nervy, což využívá i stomatologie v mnoha přípravcích k ošetření zubů.

 

Příprava hřebíčkové tinktury je velmi jednoduchá, nepotřebuje žádné speciální komponenty a tak by neměla chybět v žádné domácí lékárničce.

 

20 g hřebíčku lehce podrťte v hmoždíři, nebo například válečkem a nasypte do 0,5 litru vodky, protřepte a nechte louhovat.

 

Po cca 3 týdnech - vodka změní barvu do hnědé, je tinktura hotová. Můžete jí přecedit, ale není to nutné.

 

Vhodné je odlít si do menší lahvičky s kapací vložkou a dát si jí do koupelny, kde pár kapek do skleničky s vodou funguje mohem lépe než komerční ústní vody.

 

Desinfikuje, prospívá dásním, pomáhá při aftech a při bolestech v krku ulevuje kloktání roztoku, jehož sílu můžete vždy přizpůsobit svým potřebám.

 

 

 

 
 

 

ZDJlNzJl