Úvod » Potraviny - Koření - Čaj » Přísady na vaření a pečení » Citrusový pektin 200 g Ex Herbis
Citrusový pektin – přírodní vláknina z citrusových plodů Šetrně získaný pektin z kůry citrusových plodů v práškové formě Citrusový pektin je přírodní rostlinná vláknina, která se přirozeně vyskytuje v kůře citrusových plodů, zejména pomerančů a citronů. Vyrábí se jemnou extrakcí bez použití agresivních chemikálií. Tento čistý práškový pektin je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích džemů, želé nebo jako součást vlákninových směsí.
Přírodní rostlinný pektin je želírovací látka k výrobě domácích džemů a rosolů bez obsahu konzervantů.
Želírovací schopnost: 200°SAG
Použití: k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl.
Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl.
Dávkování při výrobě džemů:
Na 1 kg ovoce se použije 7 - 10 g pektinu (cca 3 - 4 čajové lžičky).
Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru,
povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru.
Poté se vaří do zhoustnutí.
Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Balení: 200 g
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 261 kcal/1083 kJ bílkoviny: 0 g saharidy: 37 g tuky: 0 g vláknina: 57 g Sodík: max. 1g
citrusový pektin prášek, přírodní pektin, pektin z citrusů, vláknina z citrusů, pektin želírovací, citrusový pektin použití, pektin bez cukru, pektin na marmelády, veganský pektin, rostlinný pektin
VÝROBCE: | Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5 |