Úvod » Potraviny - Koření - Čaj » Přísady na vaření a pečení » Citrusový pektin 200 g Ex Herbis
Přírodní rostlinný pektin je želírovací látka k výrobě domácích džemů a rosolů bez obsahu konzervantů.
Želírovací schopnost: 200°SAG
Použití: k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl.
Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl.
Dávkování při výrobě džemů:
Na 1 kg ovoce se použije 7 - 10 g pektinu (cca 3 - 4 čajové lžičky).
Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru,
povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru.
Poté se vaří do zhoustnutí.
Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Balení: 200 g
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 261 kcal/1083 kJ bílkoviny: 0 g saharidy: 37 g tuky: 0 g vláknina: 57 g Sodík: max. 1g
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
VÝROBCE: | Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5 |