Úvod » Léčivé byliny a houby mleté » Vrba kůra mletá 100 g Ex Herbis
Vrba bílá - Salix alba
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.
Kůra vrby obsahuje salicin, což je glykosid, který je základem pro výrobu nám tak dobře známého aspirinu.
Z kůry se připravuje odvar nebo nálev, který můžeme používat jak vnitřně, tak zevně.
Lidé citliví nebo alergičtí na aspirin by neměli užívat ani vrbovou kůru, stejně tak lidé trpící žaludečními a dvanácterníkovými vředy.
Vyhnout by se jí měly i ženy v době těhotenství a lidé trpící nadměrnou krvácivostí.
Jinak je vrba všeobecně považována za velmi dobře snášenlivou a na rozdíl od aspirinu tolik nedráždí žaludeční sliznice.
Odvar z vrbové kůry má také poměrně široké využití zevně na pokožku těla a hlavy
Na závěr mytí vlasů si pokožku hlavy opláchneme studeným nebo vlažným odvarem.
Odvar totiž můžeme aplikovat jako pleťovou vodu k omývání pleti obličeje i celého těla.
Balení 100 g
Způsob použití: Mletou kůru můžete použít k přípravě odvaru - 2 čajové lžičky zalijte 250 ml studené vody, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
Užívejte 1 - 3 x denně podle stupně obtíží.
Mletou kůru můžete použít i kvýrobě domácích kosmetických prostředků s antibakteriálním a antimykotickým účinkem
Surovina pro přípravu bylinného nálevu a individuální využití
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
VÝROBCE: | Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5 |