Úvod » Léčivé byliny a houby sušené » Jidášovo ucho 100 g Ex Herbis
Boltcovitka ucho Jidášovo je zdraví prospěšná a chutná houba.
Sušené Jidášovo ucho, známé také jako Auricularia auricula-judae, je jedlá houba s jemnou, gelovitou texturou a charakteristickým vzhledem.
Tato houba je tradičně využívána v asijské kuchyni a bylinné medicíně pro své nutriční vlastnosti a přírodní složení.
Aktivní látky v sušeném Jidášově uchu
Polysacharidy (např. beta-glukany) – přírodní složky, které podporují imunitní systém a mají protizánětlivé vlastnosti.
Antioxidanty – houba obsahuje přírodní antioxidanty, které chrání buňky před poškozením způsobeným volnými radikály.
Vitamíny (vitamíny skupiny B, vitamin D) – podporují energetický metabolismus a zdraví pokožky, nervového systému a kostí.
Minerály (vápník, železo, draslík, hořčík) – přispívají k celkovému zdraví organismu, podpoře imunity a udržení rovnováhy elektrolytů v těle.
Aminokyseliny – důležité stavební bloky pro regeneraci tkání a zdraví svalů.
Využití sušeného Jidášova ucha
Kulinární použití – sušené Jidášovo ucho je často rehydratováno a používá se v polévkách, salátech nebo asijských pokrmech.
Jeho jemná struktura se dobře hodí do různých směsí a může být skvělou alternativou k živočišným bílkovinám.
Výroba vývarů a čajů – po rehydrataci lze z Jidášova ucha připravit vývar nebo čaj s jemnou, bylinnou chutí.
Kosmetika – díky vysokému obsahu minerálů a antioxidantů může být sušené Jidášovo ucho využito ve výrobcích zaměřených na zlepšení zdraví pokožky a pleti.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.
Pokud potřebujete poradit, jsme Vám k dispozici na chatu.
Způsob použití v kuchyni:
před použitím je vhodné houby namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka
Používá se v čínské kuchyni, masové a zeleninové pokrmy, polévky, rizota, saláty.
Houba je určená k tepelné úpravě
10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub
V asijské kuchyni je Jidášovo ucho součástí hlavních jídel z masa i zeleniny, tradičních polévek a také klasického čínského zelného salátu.
Využití Jidášova ucha v gastronomii je pestré a neomezuje se jen na asijskou kuchyni.
Ozvláštníme jím i českou bramboračku nebo gulášovku,
velmi chutné je v hovězí polévce,
dobře se vyjímá v rizotu a různých salátech.
Balení 100 g
;jidášovo ucho kapsle, Auricularia auricula-judae, houba jidášovo ucho, houba v kapslích, beta glukany, houba bez aditiv, mletá houba, přírodní doplněk stravy, rostlinné kapsle, antioxidanty houby, polysacharidy houby, veganský doplněk, dřevokazná houba kapsle, LDL cholesterol, krevní cuk, imunita, cévy, krev, srdce, cholesterol, tlak, záněty, trávení, detoxikace, antioxidanty, nervy, podpora imunity, posílení cév, zlepšení cirkulace krve, podpora srdeční činnosti, snižování cholesterolu, regulace krevního tlaku, protizánětlivé účinky, podpora trávení, detoxikační účinky, antioxidační účinky, podpora nervového systémur
VÝROBCE: | Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5 |
Indikace: | Imunita |