Úvod » Léčivé byliny a houby sušené » Jidášovo ucho 100 g Ex Herbis
Boltcovitka ucho Jidášovo je zdraví prospěšná a chutná houba.
Způsob použití v kuchyni:
před použitím je vhodné houby namočit na 2 hodiny do vody nebo mléka
Používá se v čínské kuchyni, masové a zeleninové pokrmy, polévky, rizota, saláty.
Houba je určená k tepelné úpravě
10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub
V asijské kuchyni je Jidášovo ucho součástí hlavních jídel z masa i zeleniny, tradičních polévek a také klasického čínského zelného salátu.
Využití Jidášova ucha v gastronomii je pestré a neomezuje se jen na asijskou kuchyni.
Ozvláštníme jím i českou bramboračku nebo gulášovku,
velmi chutné je v hovězí polévce,
dobře se vyjímá v rizotu a různých salátech.
Zajímavost:
V tradiční lidové medicíně se používá k léčbě očních, nosních a krčních zánětů a také hemoroidů
Látky, obsažené v plodnicích, mají širokou paletu účinků.
Pomáhají při problémech se zažíváním, bolestech břicha a žaludku.
Snižují krevní tlak a působí proti kornatění cév, infarktu a trombóze, jelikož zabraňují shlukování krevních destiček.
Jidášovo ucho má díky přítomnosti antioxidantů a dalších látek schopnost celkově očišťovat organismus a stimulovat imunitu,
příznivě působí i na psychiku.
Posiluje tělo v období rekonvalescence po nemocích nebo jiné tělesné zátěži, například po porodu.
Zlepšuje také kvalitu vlasů, nehtů a pleti.
Balení 100 g
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
INDIKACE: | Imunita |