Úvod » Léčivé byliny a houby mleté » Hořec žlutý kořen mletý Ex Herbis 100 g
100% Gentiana lutea
Mletý kořen hořce žlutého (Gentiana lutea) je ceněná bylinná surovina s intenzivní hořkou chutí, která se tradičně využívá k výrobě tinktur, extraktů a macerátů.
Díky obsahu silných hořčin a dalších bioaktivních látek nachází uplatnění nejen v bylinných přípravcích, ale také v přírodní kosmetice.
Aktivní látky:
Hořčiny (secoiridoidy) – Amarogentin, gentiopikrin (patří mezi nejsilnější přírodní hořčiny).
Xantony – Přirozené antioxidanty chránící buňky před oxidativním stresem.
Pektiny a slizy – Přispívají k jemné textuře při vnějším použití.
Možnosti využití:
Výroba tinktur a extraktů – Mletý kořen je ideální pro rychlejší maceraci v alkoholu nebo glycerinu.
Domácí výroba kapslí – Jemně mletý prášek umožňuje snadné plnění do bylinných kapslí.
Přísada do kosmetických produktů – Výluhy z hořce mohou být součástí pleťových tonik, sér a vlasových vod.
Bylinné koupele a obklady – Používá se pro osvěžení pokožky a podporu regenerace.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.
Pokud potřebujete poradit, jsme Vám k dispozici na chatu.
Tradiční použití: 1/2 lžičky kořene rozmíchejte v malém množství vody ( můžete přidat trochu medu) a vypijte.
Užívejte 1 x denné po jídle.
Kořen hořce je ideální k přípravě tinktury nebo tzv. Hořcového vína
Balení 100 g
Surovina pro přípravu bylinného nálevu nebo individuální využití
Upozornění : Není vhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
VÝROBCE: | Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5 |