S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “OK” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde
Ok

Úvod » Produkty Ex Herbis » Černá sůl z Himalájí . Jemná 0,5-1 mm. 250 g Ex Herbis


        

Černá sůl z Himalájí . Jemná 0,5-1 mm. 250 g Ex Herbis


1x
skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 16EXH0005
VÝROBCE: EX HERBIS
ZNAČKA: EX HERBIS
DRUH: HIMALÁJSKÁ
HMOTNOST: 250G
BALENÍ: 250 g
naše cena bez DPH : 39,13 Kč (1,70 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
45,00 Kč (1,96 EUR)

do košíku:
  Ks  
Hlídací pes

Kompletní specifikace

Salt 100% naturalČerná sůl nazývaná kala namak nebo sanchal

 

Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách.

 

Černou sůl lze pro její specifickou chuť , způsobenou sirnými sloučeninami, zařadit mezi koření.

 

Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev.

 

Je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem, který, na rozdíl od klasické soli nezvyšuje, ale přispívá k jeho regulaci, protože neobsahuje tolik sodíku a tak nezvyšuje jeho obsah v krvi.

 

Pomáhá při trávení a čištění střev.

Balení 250 g

 

Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu.

 

Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností.

 

Pomáhá při trávení a čištění střev, dále při nadýmání a pálení žáhy.

 

Je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem

 

Je vhodná pro lidi, kteří dávají přednost nesolené stravě.

 

Má také omlazující účinky, neboť napomáhá trávení a zlepšuje zrak.

 

Vegani oceňují černou sůl pro její vaječnou chuť.

 

Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát.


Růžovo-šedá barva je  způsobena vysokým obsahem železa a dalších minerálů.

 

Chemicky se jedná o chlorid sodný s vysokým obsahem minerálních látek včetně želetitých a sirných sloučenin.

 

Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

 

Použití : Černá sůl se vydatně používá v indické kuchyni jako přísada do salátů a dalších pochoutek.

 

Je součástí kořenících směsi, například Chaat masala, kterým dodává typickou vůni a chuť.

 

Je považována za chladící koření a tak je vhodná do chladivých letních nápojů a salátů, který dodá neobvyklou chuť.

 

TIP: "vaječná" pomazánka bez vajec - Recept zde:

Podělte se o zkušenosti

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

OWZkN
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: