S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “OK” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde

Úvod » Produkty Ex Herbis » Černá sůl z Himalájí Jemná 0,5-1 mm. 250 g Ex Herbis


        

Černá sůl z Himalájí Jemná 0,5-1 mm. 250 g Ex Herbis


2x
skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 23EXH0005
ZNAČKA: EX HERBIS
DRUH: HIMALÁJSKÁ
naše cena bez DPH : 34,82 Kč (1,51 EUR)
naše cena s DPH (12 %):
39,00 Kč (1,70 EUR)
0,16 Kč / 1 g
0,01 EUR / 1 g

do košíku:
  Ks  
Hlídací pes

Kompletní specifikace

Salt 100% naturalČerná sůl nazývaná kala namak nebo sanchal

Tradiční vulkanická sůl s typickým aroma a vysokým obsahem minerálů

Černá sůl, známá také jako Kala Namak, pochází z vulkanických oblastí jižního podhůří Himálaje.

Vyniká nezaměnitelným sirným aroma, jemně kouřovou chutí a přirozeně vysokým obsahem síranů, železa a dalších minerálů.

I když nese označení „černá“, její barva je ve skutečnosti tmavě růžová až šedo-fialová – zejména po namletí.

Využití v kuchyni: Výborně se hodí do veganských receptů, kde pomáhá napodobit chuť vajec (např. v tofu míchanicích).

Oblíbená v indické, nepálské a ajurvédské kuchyni, zejména pro přípravu chutney, rait, salátů či ovocných směsí.

Zajímavý doplněk pro dochucení minerálních nápojů nebo slaných koktejlů (např. Bloody Mary).

Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách.

Černou sůl lze pro její specifickou chuť , způsobenou sirnými sloučeninami, zařadit mezi koření.

Pomáhá při trávení a čištění střev.

Balení 250 g

Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu.

Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností

Vegani oceňují černou sůl pro její vaječnou chuť.

Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát.

Růžovo-šedá barva je  způsobena vysokým obsahem železa a dalších minerálů.

Chemicky se jedná o chlorid sodný s vysokým obsahem minerálních látek včetně želetitých a sirných sloučenin.

Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

Použití : Černá sůl se vydatně používá v indické kuchyni jako přísada do salátů a dalších pochoutek.

Je součástí kořenících směsi, například Chaat masala, kterým dodává typickou vůni a chuť.

Je považována za chladící koření a tak je vhodná do chladivých letních nápojů a salátů, který dodá neobvyklou chuť.

Specifické aroma černé soli je dáno přirozeně se vyskytujícími sloučeninami síry –

zejména sirovodíkem a thiosírany, které se vyskytují ve stopovém množství.

Tyto látky nejsou dodatečně přidávány – vznikají přirozeně během zpracování solného minerálu.

TIP: "vaječná" pomazánka bez vajec - Recept zde:

trávení, metabolismus, detoxikace, žaludek, plynatost, nadýmání, elektrolyty, rovnováha, podpora trávení, stimulace metabolismu, podpora detoxikace, úleva při nadýmání, podpora žaludeční činnosti, obnova elektrolytové rovnováhy, podpora vstřebávání živin, zklidnění trávicího traktu, černá sůl jemná, himálajská černá sůl, kala namak, veganská sůl s chutí vajec, černá vulkanická sůl, černá sůl indická, ajurvédská černá sůl, sůl s obsahem síry, sůl na tofu míchanici, černá sůl do kuchyně

VÝROBCE: Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5

Podělte se o zkušenosti

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZmU0YjZj
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: