Úvod » Produkty Ex Herbis » Černá sůl z Himalájí Jemná 0,5-1 mm. 250 g Ex Herbis
Černá sůl nazývaná kala namak nebo sanchal
Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách.
Černou sůl lze pro její specifickou chuť , způsobenou sirnými sloučeninami, zařadit mezi koření.
Pomáhá při trávení a čištění střev.
Balení 250 g
Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu.
Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností
Vegani oceňují černou sůl pro její vaječnou chuť.
Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát.
Růžovo-šedá barva je způsobena vysokým obsahem železa a dalších minerálů.
Chemicky se jedná o chlorid sodný s vysokým obsahem minerálních látek včetně želetitých a sirných sloučenin.
Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.
Použití : Černá sůl se vydatně používá v indické kuchyni jako přísada do salátů a dalších pochoutek.
Je součástí kořenících směsi, například Chaat masala, kterým dodává typickou vůni a chuť.
Je považována za chladící koření a tak je vhodná do chladivých letních nápojů a salátů, který dodá neobvyklou chuť.
TIP: "vaječná" pomazánka bez vajec - Recept zde:
(Cena: 156,- Kč/ 1 kg)
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
VÝROBCE: | Rosby Czech s.r.o. Na_Bělidle 64/3 Praha 5 |