Úvod » Potraviny - Koření - Nápoje » Ořechy & Semínka » Kešu - celé natural 500 g Ex Herbis
Anacardium occidentale
Kešú se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu.
Kešú jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí, bohaté na nenasycené mastné kyseliny (např. kyselina olejová a kyselina linolová), na vitaminy A, B1, B2, E a kyselinu pantotenovou a na minerály, jako např. hořčík, draslík, železo,mangan, selen a zinek a fosfor.
Jsou potravinou s vysokým obsahem hořčíku; více ho mají jen slunečnicová semínka.
Hořčík se zapojuje do množství metabolických procesů, ale především do přenosu nervových impulsů.
Jeho nedostatek zapříčiňuje nervozitu a podrážděnost, dokonce křeče a záchvaty.
Protože kešú ořechy jsou velmi bohaté jak na hořčík, tak i na vitaminy B1 a B2 (předstihují mandle a vlašské ořechy, které jsou taktéž potřebné pro odolnost nervové soustavy.
Jejich konzumace se doporučuje v případech nervozity, podrážděnosti, deprese, slabosti a abnormální únavy;
křečí v dutých orgánech: tlusté střevo (podrážděná střeva), děloha (bolestivá menstruace) nebo koronární tepny (angina pectoris).
Dále kešu přispívají ke:
snižení hladiny cholesterolu v krvi
regeneraci a snižují únavu
podpoře metabolických funkcí
správné činnosti svalů a nervů a stavbě kostí
pomáhají při špatném trávení
snižují bušením srdce či arytmii
zlepšují ostrost zraku pro vysoky obsah antioxidantů ( Zea-xantin )
při angíně pectoris
tvorbě spermií
Balení 500 g
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie: 2314 KJ, Bílkoviny 18,2 g, Tuky 43,9 g (Z toho nasycené mastné kyseliny 7,2 g), Sacharidy 30,2 g (z toho cukry 5,9 g), vláknina 3,3 g, Sodík 2 mg.
Alergeny : Suché skořápkové plody
Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první. |
INDIKACE: | Nervový systém |