Úvod » Potraviny - Koření - Nápoje » Přísady na vaření a pečení » Jablečný pektin 200 g Ex Herbis
Přírodní rostlinný pektin je želírovací látka k výrobě domácích džemů a rosolů bez obsahu konzervantů.
Želírovací schopnost: 149°SAG
Použití : k zahuštění marmelád a džemů s vysokým obsahem cukru, kde nad 59% tvoří rozpustný pevný podíl.
Recept na výrobu džemu:
pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce.
Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut.
Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru.
Poté se vaří do zhoustnutí.
Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Balení: 200 g
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 190-250 kcal/798-1050 kJ bílkoviny: max. 1% saharidy: 15 - 25% tuky:max. 1% vláknina: 65 - 75%