Náš web také používá cookies. Setrváním na stránkách souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies si můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Potraviny - Koření - Nápoje » Koření » Sůl » Černá sůl z Himalájí v Dóze 250 g Ex Herbis


        

Černá sůl z Himalájí v Dóze 250 g Ex Herbis


0x
skladem

 

Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 2018BYL000746
VÝROBCE: EX HERBIS
ZNAČKA: EX HERBIS
DRUH: HIMALÁJSKÁ
HMOTNOST: 250G
BALENÍ: 250 g
běžná cena 59,00 Kč (2,40 EUR)
naše cena bez DPH : 51,30 Kč (2,09 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
59,00 Kč (2,40 EUR)

do košíku:
  Ks  
Hlídací pes

Kompletní specifikace

Salt 100% naturalČerná sůl nazývaná kala namak nebo sanchal

Je to zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách.

Černou sůl lze pro její specifickou chuť , způsobenou sirnými sloučeninami, zařadit mezi koření.

Napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev.

Je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem, který, na rozdíl od klasické soli nezvyšuje, ale přispívá k jeho regulaci, protože neobsahuje tolik sodíku a tak nezvyšuje jeho obsah v krvi.

Pomáhá při trávení a čištění střev.

Balení 250 g v plastové dóze se sypacím uzávěrem

Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu.

Podle tradiční indické ajurvédské medicíny má černá sůl mnoho terapeutických vlastností.

Pomáhá při trávení a čištění střev, dále při nadýmání a pálení žáhy.

Je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem

Je vhodná pro lidi, kteří dávají přednost nesolené stravě.

Má také omlazující účinky, neboť napomáhá trávení a zlepšuje zrak.

Vegani oceňují černou sůl pro její vaječnou chuť.

Používá se například jako koření do tofu, aby napodobila vaječný salát.

Růžovo-šedá barva je  způsobena vysokým obsahem železa a dalších minerálů.

Chemicky se jedná o chlorid sodný s vysokým obsahem minerálních látek včetně želetitých a sirných sloučenin.

Nelze ji zaměnit za běžnou sůl díky její specifické chuti.

Použití : Černá sůl se vydatně používá v indické kuchyni jako přísada do salátů a dalších pochoutek.

Je součástí kořenících směsi, například Chaat masala, kterým dodává typickou vůni a chuť.

Je považována za chladící koření a tak je vhodná do chladivých letních nápojů a salátů, který dodá neobvyklou chuť.

TIP: "vaječná" pomazánka bez vajec - Recept zde:

Podělte se o zkušenosti

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZmI2NDM3ZT
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: